2010-08-31 ? 13:05:25

hektisk dag.

Nu sitter jag här, blev kaos av min fullspäckade dag så nu är den inte fullt lika hektisk. Skulle varit på möte klockan 2, men vi ska ha visning då och jag hittade ingen som kunde ta hand om molly så jag fick boka om mötet tills imorgon. Istället blir det springa en runda under tiden det är visning och sedan hem och byta om innan det är dags att hämta tjejerna.
Eftermiddagen blir stressig, hämtar tjejerna 15.30 och klockan 15.50 ska de vara på engelskaskola i stocksund, när den slutat ( 16.30 ) så bär det av hem, laga middag och sedan lägga tjejerna för att vila. Klockan 18.30 åker vi härifrån på en överraskning, kan ni gissa vad ?

Förbereder mig redan mentalt på en ganska tröttsam kväll med två sockerstinna tjejer som är övertrötta när vi kommer hem runt 21.30. Men vet ni vad ? Jag ser fram emot det iallafall :)
2010-08-30 ? 21:40:31

anställd.

Barnflickan är nu anställd på sitt 4e jobb & hon älskar läget :D
2010-08-30 ? 19:17:40

lördagens shopping.

Vi var ju som sagt på nyöppnade stadium outlet i Arninge i lördags, detta var vad jag shoppade :




Träningsbyxor från Run 180 :-


Träningsjacka från Run 280:-


Hoodtröja från Puma 280:-

Vi hann även med en sväng på HM :



Mörkgrå höstjacka från Barnavdelningen 199:-



Jeansklänning, även den från barnavdelningen 149:-
2010-08-30 ? 13:48:28

Härlig måndag :)

Idag blev jag väckt av Anna från Nanny nu som berättade för mig att jag ska på arbetsintervju ikväll för ett barnflickejobb här på Djursholm. Blev överlycklig och studsade upp ur sängen och satte på datorn ! Medans jag väntade på mejlet med kontaktuppgifterna inför ikväll så gjorde jag mig en smoothie, ringde mamma och satte på kaffe.
När frukosten var uppäten, samtalet med mamma avslutat och kaffet färdigt så ringde jag upp mamman i familjen som jag ska träffa ikväll, presenterade mig och fick en vägbeskrivning. Hon verkade supertrevlig och det ska bli kul att träffa den lilla 1åriga tjejen som de behöver hjälp med.
Sedan hände något, jag fick ett ryck, strök 7 skjortor, hängde in dem i färgordning och märkesordning i garderoben, städade H & M:s sovrum då det såg ut som ett katastrofområde, städade köket, tömde diskmaskinen och fixade med disken efter gårdagens middag, vek kläder, stoppade in kläder i garderoben och satte igång en ny maskin tvätt.
När H kom hem blev hon superglad eftersom jag gjort allt detta utan att behöva det, hon får nog snart utse mig till årets bästa barnflicka om jag fortsätter i denna takten :P

Nu fick jag veta att jag ska på intervju för ännu ett jobb på onsdag, hääääääääääärliga tider :D
2010-08-30 ? 13:38:12

Söndag.

Vaknade vid 11, dammtorkade min avdelning, dammsög nedervåningen och plockade undan alla personliga saker inför visningen. Vid 10 i 2 begav jag mig mot altorpsskogen och sprang 40 minuter, riktigt uppfriskande och härligt :)
Innan jag åkte hemmåt så handlade jag lite smått och åkte sedan hem och duschade. Vid 6 hämtade jag upp Petra, vi drog och käkade pizza och hade sedan myskväll hemma hos mig med tv-tittande, glass och chips.
H & M hade middag här hemma igår, full rulle med 4 barn i huset, men när det var dags för tjejerna att sova så ville de promt att jag skulle natta dem, och det var ju klart att jag ville det. Vi hjälptes åt att städa upp deras rum och sedan så nattade jag dem en och en. Innan jag gick ut ur deras rum sa båda att de älskade mig. Snacka om att det värmde i hjärtat, mina små änglar :)


Bild från i våras <3

2010-08-30 ? 13:31:22

Lördag

Tjejerna väckte oss klockan halv 8 och vi gick upp och åt en mysig frukost. När frukosten var avklarad så satte jag på tjejerna oömma kläder och vi hade lite disco innan det var dags att packa bilen för att åka till skogen. Glada i hågen instruerade jag och Hannah tjejerna om att vi skulle plocka massa blåbär för att göra både blåbärspaj och blåbärspannkakor, men vi skulle snart bli besvikna. Jag & hannah är båda från småland och är vana vid att skogen fullkomligt svämmar över av blåbär, men här i Stockholm var det fattigt. Vi plockade inte ens en halv liter, det var helt tomt i skogen. Men vi fick en mysig stund med picknick och lite blåbärsplock iallafall.
Vid halv 12 åkte vi till Täby centrum för att ge tjejerna en belöning för att de varit så duktiga i skogen, nämligen att få äta på Mc Donalds :)
När vi kom hem så var vi helt slut så tjejerna lade sig en stund för att vila medans jag och Hannah tittade på en film innan det var dags för överlämning. När pappa M kom hem och tog tjejerna så bytte jag & hannah om och åkte till Arninge centrum där de öppnat stadium outlet. Det blev shopping i form av träningskläder, men även lite annan shopping på HM ( Visar i separat inlägg ).

Vid kvart över 5 hade jag ätit kvällsmat och hoppade in i bilen för att åka till en annan familj här på Djursholm för ta hand om deras barn mellan 17.30-24.00. Kvällen gick superbra, barnen var riktigt smarta och väluppfostrade så det var en fröjd att passa dem :) Vid halv 1 stupade jag i säng här hemma, helt dödsslut.

Jag och mina favorittjejer i skogen :)


2010-08-30 ? 13:11:32

Fredag.

Har varit en jättedålig bloggare i helgen pga jobb. Men vi kör ett inlägg för varje dag nu så ska jag försöka överföra lite bilder från mobilen så ni kan se vad vi haft för oss :)

Fredag : Startade dagen lugnt med städning, umgänge med Hannah och sedan vid halv 6 var det min tur att ta över barnen. De var superspeedade då de varit på lekland och haft barnkalas men de hade även med sig en vän hem och då brukar det bli mer stimmigt än vanligt. Vi släppte av mamma H i mörby och sedan åkte vi till videobutiken för att hyra en film.
Sönderstressad av kaoset i videobutiken kom vi hem och jag lagade korvstroganoff till middag innan det var dags för barnens kompis att åka hem och tjejerna skulle bada. Efter badet ville de kolla film så jag passade på att tvätta några maskiner tvätt och städa alla badrummen i huset.
De blev en lugn kväll, tjejerna somnade vid klockan 9 och Hannah kom tillbaks för lite kortspel och ett glas vin.
2010-08-26 ? 21:49:53

Torsdag.

Vaknade i lagom tid, åkte in mot stan vid 11, köpte äntligen mina drömskor och mötte sedan upp hannah för en fika. Vid 2 åkte jag hemmåt för att byta om, hämta vagn + molly och bege mig mot dagis. Planen var att hämta upp J + en kompis till henne. Glad i hågen powerwalkade jag till dagis med förväntningarna om att ha en lugn eftermiddag med 2 stycken 3,5 åringar som lekte snällt medans jag fixade hemma. Men som vi alla vet så blir det inte alltid som planerat.
Vid 3 befann jag mig på dagis och J sprang direkt upp i min famn och pussade mig för att sedan ivrigt studsa ner och hämta sin kompis. Helt plötsligt ropar personalen på mig och jag trodde de bara ville påminna om att de hade stängt imorgon så jag häver ur mig : Kommer snart ! Då får jag se varför personalen ropat på mig och jag börjar springa....
I dörröppningen står I, söndergråten och skriker av ledsenhet.  Jag rusar fram och tror att något allvarligt har hänt, tar upp I i famnen och vaggar henne fram och tillbaks samtidigt som jag själv håller på att börja gråta.
Personalen förklarar att det inte är något allvarligare än att hon bråkat lite med en kompis och därför inte vill följa med denna hem utan följa med mig hem.  Jag skrattar lite lätt av lycka när jag förstår att det inte var något allvarligt och försäkrar I om att hon självklart får följa med mig hem.

Hemfärden och de 2 timmarna med 3 barn hemma istället för 2 blir tålamodsprövande då de alla är superspeedade och skriker med en ljudvolym som skulle väcka döda. När H äntligen kommer hem och avlöser mig så går jag direkt ner till mitt och lägger mig i soffan.

Nu ? Sängen !
2010-08-26 ? 21:38:23

Mina drömskor !

Idag blev jag stolt ägare till mina drömskor, Acne pistol short ! Är såååååå nöjd !

2010-08-25 ? 21:39:57

Första ridlektionen

Idag var tjejernas första gång på ridskolan :) Både jag och H var med och hjälpte till, det blev mycket spring då de både fick prova på att skritta, trava och galoppera :)
J fick en liten ponny som hette Minigrisen (som även är kronprinsessan Victorias häst) och I fick en ponny som hette Nalle Puh. Supermysig ridskola med trevlig personal. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Mycket annat har jag inte fått gjort idag, varit en stund hos petra, fixat här hemma, ätit en mysig frukost med H & barnen på Gateau. Nu blir det sängen :)
2010-08-24 ? 22:30:00

Ibland måste man vara lite galen.

Såhär kan det gå om man är barnflicka (och vän till barnflickan) och har 2 prinsesstokiga tjejer att ta hand om. I & J lyckades med andra ord få på mig och hannah varsin prinsessklänning för 3åriga tjejer med tillhörande krona.

2010-08-23 ? 17:11:53

födelsedag, rosé och utsikt.



Igår vid halv 6-tiden så satt jag och drack ett glas rosé, konverserade med släkten och njöt av denna underbara utsikt.

H fyllde 34 och det var givetvis tvunget att fira :) Jag och barnen bjöd H & M på fruktsallad och jag gav även H hennes födelsedagspresent : bodyscrub och bodybutter från Partylight. H blev helt chockad över att jag köpt present till henne och jag fick en jättekram av både henne och barnen.

Vid 3 var det dags för visning så jag åkte till Täby centrum, gick runt och bara kollade för att fördriva tiden. Måste dock erkänna att det var lite ångestladdat att först komma i lilla minibilen och göra en av mina tiders sämsta parkeringar ( för er som inte vet så är jag sämst i världshistorien på att parkera ), och sedan att jag dessutom åker till ett shoppingcenter helt själv. Men på det stora hela gick det bra och jag kom hem med 2 nya vinglas (dagens nyhet, josefina kan nu ha 3 gäster som dricker vin istället för bara en) och ett par baggyjeans för 199 kr på rean.

Vid 5 var jag bjuden på middag hos H:s föräldrar ( det är de som har den helt amazing takterassen 30 meter ovanför havet på bilden ovan ) och jag var som vanlig 10 minuter sen. Kunde dock pusta ut när jag såg att jag var bland de första på plats och fick god tid på mig att hämta andan innan det skulle kindpussas med diverse släktingar.
När alla kommit blev det fördrink uppe på takterassen och sedan blev det en helt underbar middag nere vid poolen.  Jag gillade den härliga kvällen med god mat och njöt av att lyssna på deras diverse konversationer. Njöt av att bara vara.
2010-08-21 ? 14:30:34

lugna gatan

Just nu har jag parkerat tjejerna i soffan en stund framför barnprogram och parkerat mig själv jämte med datorn på magen, därför har jag tid att skriva lite till er.
Vi har precis ätit pannkakor, I gjorde smeten och J hjälpte till att steka dem, jag själv fick ta hand om disken. Precis som det ska vara, utbrast I stolt när hon såg mig ladda diskmaskinen och ta fram disktrasan.
Efter pannkakorna (som för övrigt blev superba) så myste vi lite, lekte och busade och efter 10 minuters tjat om att få kolla tv så satte jag tillslut på barnprogram och låter dem titta en stund.
I eftermiddag så ska vi hyra film och gå på långpromenad med molly, annars blir det lugnt och skönt. Känns som att jag och barnen alltid gör en massa kul grejer när jag har dem på helgerna, så nu tänkte jag bryta mönstret och bara var hemma.

Nu ska jag ägna tid åt mina prinsessor igen, vi hörs ikväll :)

kram
2010-08-20 ? 09:51:11

kort och ointressant

Sitter just nu i soffan, vaknade med feber och ledvärk, tog två alvedon och har nu lyckats få i mig lite frukost. Snart blir det damsugning, huset är redan invaderat av snickare och trädgårdsmästare och snart invaderas det av potentiella husköpare.
Bra segt att jag blivit sjuk eftersom att ingen får vara hemma under visningen, men det ska jag nog klara.. Ska åka med H till täby och medans hon tränar så ska jag handla och sen hämtar jag upp henne i stallet. Ikväll blir lugnt så jag ska bunkra upp med godsaker !
2010-08-19 ? 22:19:41

sjuk, igen.

min lilla förkylning har nu övergått i feber, hosta och allmänt invalidotillstånd. Bloggar mer imorgon, promise !
2010-08-18 ? 21:33:15

förkyld onsdag

idag bröt förkylningen ut med råge, har ett helt betongblock istället för hjärna, snor för en hel armé och torrhosta. Inte kul att vara jag med andra ord.. Dock har jag fått ganska mycket uträttat här hemma, lite städ, lite disk och massa tvätt.

Hade tjejerna idag med, hämtade dem strax efter 3, gick hem och bytte om (pga förkylningen har jag noll kondition och blir därför dränkt i min egen svett av promenanden) och tog sedan vagnen ner till centrum och köpte glass för att sedan bege oss hem. För tjejernas del blev det ett bad och bus när vi kom hem och för min del blev det tvättning, uppassning, matlagning och disk. Vid halv 7 gick jag ner till mig, fortsatte med tvätten och la mig sedan en stund på soffan tills det var dags att gå ner till centrum för att möta Petra och Victoria.

Nu sitter jag här, ska snart ta med mig molly ner till mig och lägga mig framför tv:n med lite mörk choklad och en bra bok. Strykhögen tittar på mig med arga ögon, men tror jag ignorerar den tills imorgon, om den inte anfaller mig vill säga .
2010-08-17 ? 21:09:01

kurs, sjukling och pinsamheter

Jaha, vad har då hänt sen sist ? Igår när jag kom hem från sjukan så var det gräsanläggning som gällde, med andra ord: ligga på knäna och rulla ut konstgräs. Mycket smutsig historia och jag hittade tillochmed lera innanför bh:n när jag äntligen fick inta duschen. Kvällens spenderades med min fru aka Hannah, en kräftpasta, ett glas vin och kortspel. Det blev även en sleepover som slutade med att jag låg och läste min bok (Elsas mode. Har blivit som besatt !) och Hannah sov.
Idag jag inte gjort många knop: strykt, städat, tvättat, hämtat tjejerna och varit på kurs. Håller på att bli sjuk så försöker ta det så lugnt som möjligt och fick uppleva en av mitt livs största farhågor.
Antar att ni vill veta vad som hände ?

Var på kurs på söder ( HLR för både vuxna & barn) och var påväg hem och ringde mamma och kollade vad hon tyckte att jag skulle köpa för medicin mot förkylningen jag dragit på mig. Fick ett bra svar och hoppade av bussen i centrum för att inhandla botemedlet på Coop. När jag kryssat mellan hyllorna länge så bestämmer jag mig för Kan jang och en halvliter hallonsorbet, går mot kassan och efter mig kommer en hel hord av rika hemmafruar med korgarna fulla av dyra delikatesser och svarta kreditkort. Yes ! tänkte jag, jag slapp stå i kö.
Killen i kassan drar mina varor och berättar att det blir 150 kronor, gött tänkte jag och drog mitt kort. Vad händer ? Jo, kortfan funkar inte (plånboken har tydligen gått ner i vikt denna månaden), eller rättare sagt: HAR JAG INTE ENS 150 KRONOR PÅ MITT KORT ?!
Högröd i ansiktet hasplar jag ur mig något i stil med att jag fått nytt kort och att det krånglat innan och skyndar sedan ut ur affären. Bakom mig hör jag höga suckar och lyckas snappa upp kommentarer som "vad gör man i affären när man inte har pengar" och "ungdomar".

Behöver jag säga att jag tog det långa benet före det korta hela vägen hem ?
2010-08-16 ? 11:19:39

lämnad kvar och nervös.

Idag var det uppstigning klockan 06.00 då jag skulle bege mig mot bilverkstaden klockan 7. Vaknade och trodde jag dött, såg ut som en svullen bebis i ansiktet med påsar under ögonen som tillochmed hade fått en blind att fly i panik.
Efter en kall ansiktstvätt, en tallrik yoghurt och en kopp kaffe så var jag redo att starta röda faran och åka till Täby och bilverkstaden. En väg som skulle ta ca 11 minuter räknade jag skulle ta ca 33 minuter för mig eftersom jag är bäst i världen på att köra fel, men denna gången kom jag fram på 15 minuter, HURRA ! Min första felfria körning i storstaden :)
När jag suttit och väntat i ca 10 minuter utanför för att samla mod inför besöket så gick jag in och möttes av snobbig, disträ personal och jag har aldrig känt mig så bortkommen. Frågade om vägen till närmsta tåg för att ta mig hem och fick en halvdan vägbeskrivning, men lyckades ändå hitta tågstationen och hoppa på rätt tåg. Väl hemma kände jag att paniken och ångesten jag haft hela morgonen började släppa och jag gick därför och la mig en stund för att vila. Vaknade med ett ryck av att Petra ringde och kom då på att jag ska till Sabbatsbergs sjukhus idag för specialistkoll, gissa om paniken kom tillbaks ?!

Nu sitter jag här, försöker få i mig en kopp kaffe och samtidigt lugna mina nerver, har ringt till sjukhuset och fått en utförlig beskrivning om hur jag tar mig dit så är lite lugnare nu än vad jag var för en stund sen. Ska nog ta en tablett som doktor D skrev ut för att lugna oron, har bara tagit en enda sen han skrev ut dem och det var när jag och sara skulle till Ullared och jag inte visste om jag skulle köra eller inte. Ok, that´s a deal, tablett och sen avfärd mot sjukhuset. Hörde jag att någon höll tummarna ?
2010-08-15 ? 22:30:16

är ännu en gång utan internet.

har inte uppdaterat på ett tag men lovar att börja göra det dagligen så fort vi fått internet tillbaks :)
Lägger in en bild för att visa hur fint mitt hår blev, ni får dock ursäkta minen, är inget vidare fan av att ta bilder på mig själv.

2010-08-02 ? 23:06:30

kärlek till staden.

jag packade min handväska som jag bara gör i stockholm dvs la ner ipod, bok, sl-kort och almanacka (givetvis la jag ner mobil, nycklar och plånbok, men det är ju en självklarhet) och begav mig stressad mot bussen. När jag kommer fram åker bussen ifrån mig och jag går till nästa hållplats för att se om det går någon annan buss inom någon minut. Det gör det såklart inte, så jag får vänta i 12 minuter, lyxproblem, jag vet.
45 minuter senare är jag framme och redo för 4 timmars möte. Det blev timmar av information, diskussion, kunskap och intressanta jämföranden av barnuppfostran. Jag börjar märka att jag blivit äldre och mognare när jag sitter där, jag liksom njuter av att höra att andra har en annan åsikt än vad jag har, att mitt sätt inte alltid är det enda rätta och att det finns andra metoder att testa.
Efter att ha fått alla rätt på certifieringsprovet så får jag ett diplom och får bege mig hemmåt igen. Min mage värker av hunger och jag har en apati som jag bara får av ren och skär sockerbrist. Jag tar pendeln in till centralen och köper mig lite choklad på pressbyrån innan jag sätter mig på tunnelbanan hem. Och det är då jag kommer på det, jag är kär i Stockholm, jag kan ingen annat än att älska denna stad.
2010-08-02 ? 13:42:13

tillbaks på djursholm.

Är tillbaks i mitt älskade stockholm :) Har haft några fina dagar med Emma, skratt, kräftskiva, gröna lund och kortspel. Idag åkte hon, min fina kloka emma.
För att fylla tomheten och ensamheten med tanke på att jag inte ens bor i min del av huset, utan bor i familjens del, så testar jag hur det är att vara Herr & Fru S. Jag sover i deras säng, använder deras badrum, tittar på deras tv, äter på deras tallrikar och nu testar jag även hur det är att äga en lexington-morgonrock. Gillar livet faktiskt, fast saknar min våning, min vita soffa, mitt lilla kök och först och främst mitt egna badrum. Fast ändå, mest saknar jag molly & tjejerna.
Saknar I:s klokhet och mjuka sätt, saknar J:s framfusighet och livlighet och jag saknar Mollys närhet.