2011-01-30 ? 22:02:53

livet från botten.

Jag är ledsen att jag inte bloggat, men jag har verkligen hamnat på livets botten. Någon dag kanske jag vågar skriva vad som hänt mig här på bloggen, vem vet ? Men just nu måste jag bara tacka mina närmsta vänner och min familj för allt stöd. Förhoppningsvis  slipper jag ut ur detta helvete inom de närmsta dagarna.
2011-01-28 ? 16:42:12

Love hurts.

Jag kommer ihåg hur det kändes när du tog luften ur mig, det hände så ofta att jag trodde jag blivit van. Det enda jag visste då var att den gången skulle bli den sista. Då hade du lyckats bryta ner mig totalt. Varje liten pusselbit av det som varit jag skulle då vara förevigt borta. Det var en enda liten rad, några få ord, jag läste dem om och om igen. Jag visste att du gjort det för att skada mig och för att jag skulle komma tillbaks, men jag kunde liksom inte tro att den som tidigare torkat mina tårar och delat allt med mig nu helt plötsligt kunde döda mig.
Jag satt den kvällen på balkongräcket som så många gånger förr, dinglade med benen och drömde mig bort. Drömde mig bort till en värld utan dig och utan oss. Drömde mig bort till en värld där jag skulle slippa känna, slippa tänka, slippa leva. När jag gjorde mig redo för att ta steget mot den världen så kom jag till mitt livs insikt, ska någon eller något ta livet av mig så ska det fan inte vara du.
2011-01-27 ? 10:43:04

sliten och allmänt trött.


Här sitter jag, sliten och jäklig (dock nyduschad), leo tittar på barnprogram medans jag dricker kallt kaffe och ska försöka pressa ner lite frukost. Just nu finns det inte så mycket att skriva om eftersom jag inte hunnit komma till min andra kopp kaffe för dagen än. Återkommer när jag vaknat till !
2011-01-27 ? 09:59:57

Bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/1515396/?claim=tkney2fjcaq">Följ min blogg med bloglovin</a>
2011-01-26 ? 12:41:39

sötis & prutt.


En sötis !


Och en svartvit prutt !
2011-01-26 ? 11:01:13

All that glitters is not gold.

Såhär såg mitt fina vip-band ut i helgen. Tyckte det var superfint !

2011-01-25 ? 22:00:35

Dum blondin ?

okej, medans jag väntar på att vattenkokaren ska blir klar, som förövrigt är min käraste vän i detta land, så tänkte jag knåpa ihop ett litet inlägg om dagens bravader. Eftersom jag förmodligen är en av de mest olycksdrabbade människorna i landet så hände det lite saker idag som är typiskt mig.
Jag lånade Kathis bil för att åka till saturn, ungefär som tysklands svar på elgiganten, hade kollat upp exakta adressen och knappade in den i navigatorn. Startade bilen och rattade ut från gården, halva vägen gick bra, tills vi kom in i samhället och navigatorn (som förövrigt pratar på tyska) talar om för mig att fortsätta rakt men detta är inte möjligt så jag får svänga, då ber den mig göra en u-sväng och åka tillbaks, sagt och gjort varpå 10 bilar tutar på mig eftersom jag kört mot enkelriktat. Jag satt i bilen, gömde ansiktet i händerna och skrek alla fula ord jag kunde. Tillslut vände jag tillbaka och hittade en väg jag kunde köra på, navigatorn beräknade om rutten och ledde in mig på ännu en enkelriktad väg. TUT TUT lät det på varenda bil i närheten och jag var i upplösningstillstånd, men lyckades i paniken hitta en väg som inte var enkelriktad och kom tillslut in i parkeringshuset och tänkte att nu jävlar, nu kommer min tur tillbaks.
Nepp, det gjorde den inte utan det blev stopp, jag fattade inte hur man kom innanför bommarna i parkeringshuset. Fick snällt gå fram till en tysk i en bil bakom och denne förklarade för mig hur jag skulle komma in. Efter att ha åkt upp 6 våningar i parkeringshuset så parkerar jag och går in för att sedan inte hitta ingången till affären. Här var jag nära på att ge upp, börja lipa och åka hem, tills en tysk kom fram och visade mig vart jag skulle gå. Väl inne i affären får jag veta att det inte finns en enda dator som har annat språk en tyska och då är det ju ganska meningslöst för mig att köpa en dator där om jag ändå inte fattar hur man ska använda den.
När jag satte mig i bilen för att åka hem så hörde jag riktigt hur hela tyskland skrattade åt den dumma jävla blondinen från sverige..
2011-01-25 ? 18:24:49

All this time.

Ni vet när man har en sån där vän, en sån som man vill spendera varje vaken stund med, en sån som man delar allt med. En sån vän som gör att festerna blir tokigare, fyllorna blir roligare, ja tillochmed bakfyllorna blir roligare med. Jag hade en sån vän en gång. Vi var som ett, vi var som systrar och vi älskade att tillbringa all tid tillsammans.
Våra favoritkvällar var i min soffa med favorit boxen, saft och chips, vi kunde ligga där i timmar och bara vara. Bland mina galnaste minnen är med denna vän. Jag minns särskilt runt förra jul- och nyårshelgen, vi festade på kvällarna och på dagarna så låg vi och mådde pyton i min soffa. Låter ganska dekadent, men just där, just då så var det livet.

Jag träffade denna vän när jag gick igenom den värsta perioden av mitt liv, hon kom in som en varm sommarvind och det krävdes inte låg tid innan vi visste att det var vi. Tillsammans blev vi fnissiga, galna och väldigt stökiga. Vi kunde direkt prata om allt, hon hjälpte mig mycket igenom min svåra period och om jag ska vara allvarlig så tror jag det var 99% hennes förtjänst att jag klarade mig. När vi var tvungna att skiljas efter att ha bott och arbetat ihop i nästan 3 månader så grät vi, trots att vi visste att vi skulle träffas snart igen.

Vi höll ihop konstant superlänge, tills en dag då allt bara försvann. Efter det blev inget sig likt, det fanns en annan som tog hennes tid och energi. Och, förstå migt rätt, jag missunnar inte min vän detta, det kom bara som en chock att jag inte längre hade någon vidare plats i hennes liv. Detta skadade mig, gjorde mig ledsen och gjorde att jag blev arg. Nu finns inte denna vänskap kvar, kanske en bit av den, men inte hela. Vi båda har skilda åsikter om hur vänskapen förstördes, men detta är min. Jag älskar min vän och jag skulle kunna ge mig högra hans för att få tillbaks det vi hade, men tuvärr så går detta inte. Det kommer aldrig blir som förr, för när det blev fel så blev det Så Jävla Fel.
2011-01-24 ? 21:23:23

ineffektiv.

Jag som har svart bälte i multitasking och brukar ha dagen fullspäckad har nog haft min lataste dag på länge. Eftersom vi kom hem till gården med lastbilen vid 5 imorse (berättar om det i ett separat inlägg) så sov jag till 16.00. När jag vaknade packade jag upp min väska, sorterade tvätt och startade datorn. Medans jag loggade in på bloglovin och läste några inlägg så värmdes ugnen upp och till sist så kunde jag stoppa in min pizza. Efter det, vad har jag gjort ? Tvättat lite, ätit och läst blogginlägg. Jag borde skämmas över min ineffektivitet, eller så borde jag kalla det en underbar dag :P
2011-01-22 ? 11:23:55

ryttarfest, 80åring.

Okej, mycket att berätta och så lite tid. Har inte tagit ett enda kort sen jag kom hit, riktigt dåligt, men har inte plats för kameran i jackfickan och skulle kännas lite konstigt att springa runt och ta kort på allt som en jäkla turist. Får se om jag kan lyckas ta något kort innan vi åker hem.
Igår var en ganska kul dag, jag hängde med leo på hotellrummet till 3 då han sovit middag, sedan kom det en bil och hämtade oss och skjutsade oss till tävlingsplatsen. Väl där så drog vi upp till vip-en och leo lekte med sina vänner, vi åt lite mat och jag träffade några svenska ryttare som jag pratade med. Kändes obeskrivligt skönt att äntligen få prata svenska med någon ! Senare på kvällen innan kathi skulle ha sin sista klass så åkte jag och leo tillbaks till hotellrummet då han var supertrött. Han somnade och sov en timme men sen vaknade han och var superledsen och eftersom jag visste att hans mamma skulle komma snart så lät jag honom vara uppe med mig tills hon kom. Vid 22.40 kom kathi hem och jag hade hoppat i en klänning, klackar och dragit på mig lite smink : redo för ryttarfest !
Var dock bara 3 timmar på festen då shuttleservice slutade vid 2, han med 4 drinkar och känner idag att jag borde skippat den sista. Inte för att jag var full, men eftersom jag har samma åtehämtningskapacitet som en 80åring så blir jag bakis av att bara titta på alkohol.
Nu ska jag gå ut med leo och leka innan middagen, försöker skriva senare ikväll :)
2011-01-21 ? 10:52:19

roadtrip och intrycks-stopp.

I onsdags eftermiddag åkte jag med en av groomarna, Christina, till tävlingen. Vi åkte i den stora hästlastbilen som inte bara innehöll 4 hästar för runt miljonen styck utan även packning för ett helt kompani. Den beräknade restiden var 6 timmar, men med tanke på trafiksituationen i detta land så tog det 7,5. Det var en lång väg och hur mycket jag än försökte så drabbades jag av tillfälliga anfall av narkolepsi, vaknade en stund senare av gamnacke och dreggel på kinden. Väl framme hade klockan blivit 2 och vi möttes av 3 förvirrade män som skulle visa oss vart vi skulle ställa hästarna, sanningen var att de inte hade en aning. När vi äntligen hittat stallet så lastade vi av hästarna och alla saker (inte visste jag att man behövde så mycket saker för bara en helg & 4 hästar) och vid halv 4 kunde vi gå och lägga oss i lastbilen. Jag somnade omgående och vaknade klockan 7 igen när Christina gick upp för att vet-checka hätarna. Lyckades somna om och vaknade sedan vid halv 10, klädde på mig och mötte upp Christina för att hämta mitt vip-band. Vid 14 kom leo och kathi, sen är hela eftermiddagen ett töcken, massa människor, hästar och barn. När jag och leo kom till hotellet vid halv 8 så var jag så trött efter alla intryck att jag såg ut som en gammal alkis, luktade som en med.  Behöver jag säga att det blev en dusch och tidig sänggång ?
2011-01-21 ? 10:38:24

fiskpinne & råttgift.

vet inte hur mycket jag kommer kunna blogga denna helgen så därför bombar jag er med inlägg när jag väl kan skriva. Vad ska vi börja med ? Okej, vi börjar med att berätta om min natt/morgon.
Hade en bra morgon fram tills att jag skulle stilla min enorma hotellfrukost-hunger och får in kaffe, tar en klunk och antar att fraü måste ha serverat mig kaffesump och inte färdigt kaffe. Det var så vidapass äckligt att jag fick tvinga i mig koppen med våld och min kropp protesterade som om den plågades av kinesisk vattentortyr.
När frukosten var avklarad gick vi ut och lekte lite och avsaknaden av gott kaffe gjorde att jag inte var den mest aktiva lekkamraten, var väl snarare som en fiskpinne. När vi äntligen kom in så kom jag på tanken att jag skulle beställa en latte, den kanske är gjord i maskin så den är godare. Snilleblixt ? Jag beställde latte och en apfelschorle, tog leo och gick ner på rummet. Kopplade upp mig på internet och tog samtidigt min första klunk av latten. Big fail.
Inte nog med att jag bara har internet precis innanför dörren (som dessutom har samma hastighet som ett 56k modem) utan latten smakade lika mycket råttgift som kaffet på frukosten.  BRA DAG !
2011-01-19 ? 10:41:39

Leo i stallet :)

Tog några bilder på leo igår när vi var i stallet och lekte :)

 

1 : leo i hans lekpark. 2: min balkong sett från trädgården. 3: en av ingångarna till stallet.

(Klicka på bilderna för att göra dem större )

2011-01-19 ? 10:32:21

Heute bin ich pippi.Idag är jag pippi :) Efter lunch bär det av mot show :)
2011-01-13 ? 21:23:25

mat på google-vis.

Medans jag fördriver tiden tills min tvätt är klar i torktumlaren så tänkte jag berätta en liten rolig typisk jossan grej.
Jag har google-mani, jag googlar allt ! Idag skulle jag laga mat och eftersom mitt kök inte är gjort för att man ska laga några avancerade maträtter så blir det snabbmat. Sagt och gjort, jag skulle göra pasta (färdig på påse från lidl), men hittade inget decilitermått. På påsen stod det 500 ml kallt vatten, men avsaknaden av  dl-mått gjorde att jag hittade en tom smoothieflaska som det stod 250 g på, googlade upp hur mycket 500ml är i gram och fick fram svaret. Använde mig sedan av den tomma flaskan i brist på annat.
Sen kom problem nummer 2 : instruktionen på påsen var lång och allt var på tyska. Vad gör jag då ? Jo, jag googlade upp och översatte allt till svenska och fick en perfekt, god pasta på bara 5 minuter :) Vem har sagt att alla mina fix idéer ska vara dåliga ?
2011-01-13 ? 18:51:01

nytagen bild, slappisdag !


Om ni mot förmodan har glömt hur jag ser ut och hur otroligt glammig jag är så har ni en nytagen bild här för att hjälpa er minnas. Imorgon kommer jag till Sverige över helgen :D
2011-01-13 ? 17:48:22

städmani 2.0

Har varit ledig idag igen och därför tagit tillfället i akt att ha sovmorgon, lång frukost, tvättning och min avslappningssyssla nummer 1 : strykning.
Kom ner och möttes av ett mindre kaos i vardagsrummet (trots att jag plockade iordning där senast igårkväll), det stod smutsiga tallrikar, halvfulla askkoppar och smutsiga glas lite här och var. Min första instingt var att sätta igång och röja, men stoppade mig själv och gick in i tvättstugan och började stryka min tvätt istället. När jag var klar med detta kunde jag inte släppa tanken på det äckliga vardagsrummet. Tömde diskmaskinen i ett försök att stoppa min upcoming städmani. Gick upp med min tvätt, hängde in den, försökte sätta mig vid datorn. Kunde jag släppa städmanin ? NEJ, en kvart senare så finner jag mig själv i ett undanplockat och avtorkat vardagsrum.
Summa summarum :
Jag är dum i huvudet som plockar upp andras skit när jag inte ens behöver det.
2011-01-12 ? 10:39:42

Långt babbel i väntan på bananer.

Jag är konflikträdd (såvida det inte handlar om att ta en konflikt med en familjemedlem), så är det bara. Jag är så jävla dålig på att argumentera och är så rädd att såra någon annan, eller rentav förlora den, att jag låter folk köra över mig som en skock elefanter. Jga har gjort detta sålänge jag kan minnas, om det så har varit kompisar som behandlat mig som skit så har jag alltid stått där med öppna armar och tagit skiten. Jag har tagit den så jävla personligt att jag tillslut lät den trycka ner mig tills jag blev någon annan, någon bättre, som passade in i måtten.

Jag vet att har man ett jobb så måste man visa framfötterna, vara glad och trevlig och ibörjan kanske jobba röven av sig. Jag kunde som vanligt inte göra det som alla andra utan blev en liten mini blondinbella som gjorde allt man skulle + 200% mer. Därför blev jag en dag utbränd. Jag gick in i väggen.

Allt det där fejjandet, knixandet, trixandet hade gjort mig knäpp. Jag kunde inte sova, inte äta och basala saker såsom att duscha kändes som att försöka bergsklättra. Jag var slut, ändå kunde jag inte sluta, jag fortsatte med detta tills den dag jag blev sjukskriven och fick hämtas ner till småland.

Men nu, nu är jag trött på det, jag lärde mig så otoligt mycket av detta att jag nuförtiden (för min egen skull) inte gör ett skit mer än vad jag ska. Jag har lärt mig att söga ifrån till vänner och jag har lärt mig att lyssna på mig själv.
2011-01-11 ? 12:01:34

I-landsproblem.

Bortom all räddning, kommer inte i mina favoritacnejeans. (Bilden tagen i stockholm)

2011-01-11 ? 11:54:55

angående min kamera.

Fick en kommentar att jag har fått mycket finare bilder på bloggen nuförtiden, ni undrar hur ? Här har ni svaret !
2011-01-10 ? 21:04:04

apoteket.


Det här är min medicin, efter jag googlat hälften och tagit dem efter dosering så blev det förbannat mycket roligare att googla. Sitter as we speak och fnissar högt åt tyskan och doserar på en höft, groggy är ordet.
2011-01-10 ? 20:56:58

doktorn gillar ! eller ?

Här säger doktorerna att skräpmat är det nya svarta, eller ?
2011-01-09 ? 14:50:54

Bilder från igår :)

Tog lite bilder igår innan showen, tog dock inte med kameran dit eftersom jag inte skulle ha med mig någon handväska.


Utsikten från min balkong (klicka på bilderna för att göra dem större)
Leo var finklädd inför showen med manchesterbyxor, skjorta och en stickad tröja :)
2011-01-09 ? 14:21:20

Nyfyndat !

2011-01-08 ? 08:58:49

första showen.

Gårdagen gick super ! Vi tillbringade hela eftermiddagen/kvällen ute i stallet och när vi kom in så åt vi kvällsmat och blåste lite såpbubblor :) Klockan 8 gick vi in till hans mammas säng och jag läste för honom samtidigt som han drack mjölk. När vi läst böckerna 3 gånger så släckte jag lampan och inom en kvart sov han på min arm :) Lille fisen <3

Idag har vi ätit frukost, borstat tänderna och nu ska vi snart åka på show :) Min första show, dock bara över dagen.
Hörs sen :)
2011-01-07 ? 10:02:31

fortsättning årsresume 2010

Maj :
Jag plockade blommor med tjejerna, åt mellis ute i solen, hängde med carro vid vattnet i uppsala, köpte mina älskade fransstövlar, red med H och hade träningsvärk en vecka efteråt, fick jobb på en internationell förskola, shoppade jeans på tradera, fikade en hel del med min frugis, var sjuk och fick ta avancerade blodprover, hade picknick med tjejerna i parken, jobbade mycket extra på dagis, hade tjejerna många helger själv, spenderade all ledig tid vid poolen, var på skansen med tjejerna och åkte till strömsholm med H & tjejerna.Juni:
Träffade massa riktigt inflytelserika människor, blev riktigt solbränd, hade sjuka utekvällar med hannah, huset var ute för visningar, min kusin tog studenten och jag minndes min egna, träffade Emma <3, hade vinkväll som slutade i karatefylla hemma hos emma, hittade på massa bus med tjejerna, gjorde marängtårta med tjejerna, reste med molly till småland & sommarjobbade på dagis i småland :)Juli :
Jobbade som en galning hemma i småland och hade oturen att molly skadade sig så att det blev många, långa resor till Helsingborgs djursjukhus.Augusti:
Kom tillbaks till stockholm, fick se Ulf Lundell på grönan, hade kräftskiva med emma, fick ännu ett extrajobb, utbildade mig, träffade Petra <3, lagade min lilla bil, var sjuk, firade H:s födelsedag, flippade ut med hannah, köpte mina acne pistol short, åkte till skogen med barnen och fick mitt 4e jobb :)

2011-01-07 ? 09:31:05

Bra början !

Morgonen har börjat bra, dock så dog hans ipad nyss och dora försvann, det blev en liten kris, men den gick över så fort jag satte på svampbob :)
Idag är planerna att jag ska ha Leo hela dagen då kathi är på tävling. Opa kommer och lagar mat och jag har beställt snitzel :D Är imponerad av mig själv då jag igår lyckades både be om snitzel och tacka för maten på tyska ! Inte dåligt för en tyskaavhoppare, tror Caroline (min gamla tyskalärare) skulle bli stolt om hon hörde om mina framsteg då hon dömde ut mig hårt när jag tvingades hoppa av i nian :P
Om en vecka vid denna tiden är jag i sverige och får träffa mamma & pappa igen, LÄNGTAR !
2011-01-06 ? 10:50:29

nya tag.

efter en hemsk gårdag med allt vad trots innebär så bestämde jag & kathi att idag skulle bli "fun-day", vi ska bara göra roliga saker. Det sista hon sa innan hon gick var : become his best friend !
Så min morgon har sett ut sähär : frukost, tandborstning, klädbyte & blöjbyte (vi skippar pott-träningen tills han känner mig bättre) sedan mini frukost uppe hos mig, titta på dora, leka med bilar, puzzla, leka på hans rum, spela spel och nu ska vi snart gå ut till stallet.
Är redan hela slut och vill bara sova, men denna dag har hittils varit superbra !
2011-01-05 ? 20:42:20

:/

Stod vid spisen, gjorde varma mackor, drack te och rökte en cigg (ja, mamma, jag vet att jag inte röker, men hade du ringt mig hade du fattat varför). Jag grät och ville bara bli till en liten fläck på golvet och ligga där tills någon kom och tog hand om mig. Jag ville bara hem, min spotifylista rullade på och just när jag var inne i en riktig gråtattack så kom Don't stop believin' med Journey. Minnerna från sången gjorde mig glad, jag tänkte på hannahs och mina fina stunder, jag tänkte på stockholm, på mina prinsessor och hur lyckligt lottad jag är som har så fina människor i mitt liv. Jag saknar Djursholm så mycket att det gör ont i mig och just idag vill jag bara tillbaka, men jag vet att jag måste göra denna resan, jag kommer bli så mycket starkare. Det enda jag önskar just nu är att höra rösten av någon jag älskar.


Mina älsklingar, ni anar inte hur mycket jag saknar & älskar er !

2011-01-04 ? 09:29:55

4/1 2011

Vaknade vid kvart i 8, tog på mig kläder och gick ner för att börja jobba. Det började ganska hårt med att leo var jätteledsen och trött, men efter att hans mamma pratat med honom en stund så lugnade han ner sig och kunde äta frukost med mig ensam :)
Så fort hans mamma gått utanför dörren slutade han gråta och började skina som en sol, han berättade att vi skulle puzzla, se dora och leka. Han är så supersöt !

Nu sitter jag och äter varma mackor och dricker te. Leo tittar på dora på Ipaden, snart ska vi gå ut och leka :)
2011-01-03 ? 15:01:12

Flygresan ner hit.

Igår vid 19.55 var det sagt att min plan skulle lufta från Landvetter. Så fort jag lämnade mamma och pappa i centralhallen så började saker och ting bli svettiga. För det första : på min biljett och på skärmarna stod det att jag skulle gå till gate 18 som är nästan längst bort i ena delen av flygplatsen. Väl på plats blev jag nervös och extrakollade på skärmarna och ser då till min förtvivlan att de bytt gate till nummer 16 som ligger i andra delen av flygplatsen. Det var bara att gilla läget, konka bort mina 10kg handbaggage till gaten och se glad ut (såg nog snarare svettig ut).
Väl vid gaten ropar de ut att det blir 5-10 minuters försening och ber alla att sätta sig ner sålänge. Sakt och gjort, jag hamnar jämte en svettig tysk som skriker upprört på tyska i sin mobiltelefon. Känner för att börja gråta, springa ut och följa med mamma & pappa hem igen. Samlar mig dock.
Efter över 30 minters väntan så får vi gå ombord och planet lyfter 40 minuter efter avgångstid. Jag sitter spänt till sista sekund i mitt säte och hoppas att jag ska hamna jämte en snygg kille, alternativt en tystlåten tjej och därmed få en trevlig resa. Sist av alla kommer min "granne", en hårig, svettig, salamistinkande man som liksom trycker sig ner i sätet jämte mig, tittar på mig och säger : Hello there little one.
Jag ville dö. Funderade på att krossa rutan och hoppa ut. Samlar mig igen.
Resterande flygresa sitter jag i ett os av vitlök och med halva grannens kroppsvikt i knäet. Förutom gratis mat & dricka så var flygresan ett salamistinkande helvete.

Om jag sa detta till familjen och groomarna här i tyskland ? nej, jag log och sa att det var en underbar resa. Hjälp, någon ?
2011-01-03 ? 14:51:56

Första dagen i tyskland.

Okej, klockan är snart 3 och jag sitter här, dricker en kopp kallt kaffe (yes jag är en av de få som gillar kallt kaffe lika mycket som varmt). Dagen har spenderats mestadels inomhus med uppackning, lite mat och surf. I förmiddags var jag en vända nere i stallet men där hade de fullt upp så jag vände och gick in igen.
Jag måste säga att jag trivs här, men känner ändå en viss rastlöshet (kanske mest för att jag haft så mycket fritid idag) och ser fram emot att jobba i eftermiddag. Efter jobbpasset ska jag följa med Christina och handla, det kan behövas då kyl & frys gapar tomma och jag tror att leo ska vara på dagis imorgon igen och då måste jag fixa min egen mat.

Är imponerad av mig själv att jag faktiskt gjort detta, jag har flyttat ner till tyskland utan att känna någon och med familjen många många mil härifrån. Detta ska jag fixa ! Jag hoppas att jag efter ett år här nere har fått mycket ny kunskap och ett minne för livet. Kanske blir jag även flytande i tyska ? Den som lever får se.
2011-01-01 ? 23:35:47

Årsresumé 2010 del 1

Januari :

Jobbade på dagis här i Bredaryd och trivdes som fisken i vattnet. Av en händelse så registrerade jag mig på en au-pair sida på nätet och 2 sekunder efter jag tryckt på "spara" så ringer H från Djursholm och erbjuder mig ett jobb.
Jag blev väldigt tveksam till en början och bad om att få fundera. En dag senare får jag ett erbjudande om ett superfint jobb i england (som jag tackade nej till).

Februari :
Började månaden med att åka utomlands med syster, mamma & pappa.


Väl där trillar det in erbjudanden om jobb men jag beslutade mig ,med hjälp av min familj, att välja Djursholm. Ett erbjudande jag aldrig ångrar !

Jag fortsatte att jobba på dagis, festa med mina vänner och började även packa inför flytten, då såg det ut såhär :Mars :
Jag flyttade upp till Stockholm och min första arbetsdag var 1 mars. Jag fick då äntligen ta hand om mina älskade prinsessor ! I början var det mycket jobb och långa promenader med molly, men jag hann även med sjukdom, hemlängtan, barntrots och kärleksstunder.
Jag förlorade en vän, åkte till sandviken, hittade mig själv, shoppade, var ensamstående mamma i 4 dagar. Mellan allt detta så hann jag med oändliga fikastunder med Hannah.April :
Jag var hemma i småland på semester en vecka, hängde på söder med hannah & hanna, hälsade på carro & anna i uppsala, började spela bingolotto, tog springningen på allvar, åt frukost ute i trädgården, lekte utomhus med tjejerna, fikade i kungsan, tog fram solbrillorna, invigde vårstövlarna, fick ny dator, var sjuk, fick besök av fina Emma med c, festade på stureplan, hade mys med tjejerna och var ute och red med H.
Jag spenderade utöver allt annat nästan alla helger som ensamstående :)Resten kommer imorgon :)