2010-03-29 ? 21:27:55

kvällen till ändå.

Efter joggingrundan så tog jag tag i mitt liv, duschade, sminkade mig, bytte om och tog cyklen ner till bussen. JA NI HÖRDE RÄTT ! Jag tog på mig skinnjackan, mina nya sneakers, solbrillorna och tog cykeln ner till bussen ! Vårkänslorna kunde inte vara starkare :)
Tog bussen in till mörby och sedan tunnelbanan till Gamla stan där jag mötte upp Hannah, vi tog en fika på vårt stammisfik och promenderade sedan in till stan. När klockan närmade sig 3 så tog jag tunnelbanan hemåt och fick där visa leg för att kontrollanten trodde att jag var för gammal för att åka reducerat pris. Han trodde jag var 25 ( mitt ego växte sig så stort att jag hade hybris ), hahah !
När jag kom hem åt jag sen lunch i form av kokt broccoli för att sedan gå upp till tjejerna och mysa med dem. Vi kollade piff & puff och åt vi kvällsmat. Slutade vid 7 och sen dess har jag strukit och suttit här. Nu ska jag packa för imorgon ska jag åka till småland :)
2010-03-29 ? 11:51:43

joggingrundan förstörd.

Har man inte kontroll på sin hund ska man fan inte vistas bland folk med den. Det fick jag erfara idag !
Molly är världens snällaste och lydigaste hund, det säger alla som träffat henne ! Jag brukar få beröm för henne när jag är ute och går med henne av andra hundägare som är helt förbluffade att jag inte har något koppel på henne och ändå har sån kontroll.
För ca en halvtimme sedan så gav jag mig ut på en runda med henne, efter ca 10 minuters powerwalk och 5 minuters joggning så möter vi en tjej med 2 hudar som kommer från en avtagsväg till vänster. En av hennes hundar, en stor blandras börjar skälla aggressivt mot molly och jag kallar in henne och kopplar henne. Hon går snällt vid min sida och har blicken på mig. Den andra tjejen skrattar till och säger : Du behöver inte vara rädd, han är bara glad att se en annan hund.
Jag svarar och berättar att jag kopplar henne för att hon är rädd för andra hundar.
Jaja tänkte jag och fortsatte rakt fram, snett förbi de andra hundarna med molly på motsatta sida så att jag står ivägen för den andra hunden. Molly går snällt vid min sida och bryr sig inte om den andra hunden som är helt rabiat och drar och sliter i kopplet. Tjejen förlorar snabbt kontrollen över sin hund och den hoppar på molly och hugger henne i sidan. Molly hoppar undan och jag skriker : Hey ! Och puttar bort hunden. Då kläcker tjejen ur sig : Oj, jag måste nog kalla in honom, har verkar inte gilla henne.
jag blev fly förbannad och går fort därifrån med Molly och kollar så hon inte blivit skadad, det har hon inte men hon är rädd och skakar som ett asplöv. Jag går hemåt igen, fly förbannad.
Går förbi Saudiarabiens kungadömmes ambasadbostad och får där mig ett gott skratt. Killen som sitter varje dag i en liten stuga vid grindarna öppnar fönstret och busvisslar och skriker, come on J.Lo !

Efter det kunde jag inte hålla mig, jag skrattar och klapar molly och talar om för henne att hon är den finaste hunden i världen. För det är hon med all sannorlikhet !
2010-03-29 ? 10:36:28

Lördagens shopping.

I lördags var jag och mamma och shoppade lite :) Här är mina nya inköp :


Löparbyxor från Soc 299:-


Sneakers från Din Sko 299:- (Tack världens bästa mamma !)


2 stycken Margaretheskålar från Cervera 199:- (Tack mamma & pappa !)
2010-03-28 ? 21:48:13

En eloge till alla ensamstående !

Japp, då är ett av mitt livs största prövningar över. Har varit ensamstående 2 barns-mamma torsdag-söndag. Det hela har varit ett enda virrvarr av fika, tvätt, städ, disk, undanplockning, matlagning, tjat, gråt, skratt, dans, tidiga morgornar och kärlek.
Dagarna har börjat 05.20, varje dag ! Då kom I och kröp ner i sängen, sen efter ca en timme kommer J, då gick vi upp och kollar barnprogram. Vid 7 var det dags för frukost och så har dagarna rullat på, fika, lunch, mellis och middag. I torsdags och halva dagen i fredags var jag helt ensam med barnen från morgon till kväll. Sen mitt på dagen i fredags kom min mami från småland hit och hälsade på :) Vi gick ner till torget och lunchade innan vi åkte och hämtade barnen på dagis. Barnen blev genast trotsiga och väldigt "mammiga" mot mig. Dvs, en kombination av att de inte lyssnade och samtidigt skulle vara med mig hela tiden, helst innanför mitt skinn.
Efter en fika på gateau så tog vi bilen och åkte till Mörby för att hyra film och köpa godis, för att sedan åka hem och sätta på den första filmen som de såg med mamma och jag gick ut och sprang ca en mil med Molly.
Kvällen rullade på, jag badade själv, sen badade jag barnen, vi gjorde middag och åt en sen middag. Vid 20 var barnen så trötta och kinkiga att de grät och bad om att få sova. Jag bar ner båda och de somnade med en gång :)
Lördagen var lika tidig som vanligt och vid halv 9 blev barnen upphämtade för att åka på dans och jag och mamma tog bilen och åkte till ett köpcentrum här i närheten. Det blev en bra shopping ! Vid 1 lagade vi mat till tjejerna och sedan hämtade jag pappa i mörby. Det blev en slapp eftermiddag med mys och pyssel :)


Här pysslas det ! Handväskor skulle det bli :)


En av de fina skapelserna

När jag kom tillbaks från min joggingrunda och pysslet var klart tog jag fram dammsugan, för 2 gången på 3 dagar samtidigt som J skrek i högan sky eftersom hon hatar städning. När jag stod där och slet så tänkte jag : All freaking heder åt ensamstående mammor !
Kvällen blev sedan lugn, 2 glas rött och hemmagjord pizza, barnen stannade uppe till halv 9 (wow) och jag gick och la mig vid 22.
Idag gav min underbara pappa mig sovmorgon till halv 8 då han tyckte synd om mig för att jag sett så sliten ut kvällen innan. Så vid 8 gick jag och barnen upp, tittade klart på en film och gjorde sedan frukost till alla :) Dagen fortsatte i lugnets tecken och när mamma och pappa begav sig hemmåt så parkerade jag och barnen oss i soffan och kollade på en film. De har varit så gosiga och "mammiga" mot mig hela helgen, men när deras mamma och pappa kom hem vid 7 så var den avdankade gamla barnflickan inget att ha. hahah !
Nu har jag varit ute och sprungit med molly och sedan baljat i mig en halvliter chokladglass :) Håller på att tappa upp ett bad nu som jag ska lägga mig i med ett glas rött :)

Imorgon kommer bilder upp på lördagens shopping !
2010-03-27 ? 14:35:32

lördag.

går igenom en otursfas med en massa motgångar just nu, supöerjobbigt. Därav min frånvaro på bloggen.
2010-03-25 ? 20:05:32

Hiss & Diss


Hela dagen, barnen har varit helt exemplariska ! Dvs : inget gnäll, de har lekt själva och låtit mig börja med morgondagens städning, de åt upp all mat och de somnade som små stockar direkt ! Det är dagar som denna jag älskar med mitt jobb :) Det finaste var nog faktiskt när jag får godnattpussar och kramar och jag älskar dig från båda och sedan viskar I : jag ska sova snabbt nu så det blir morgon snart så jag kan komma in och lägga mig på din arm :)Att jag fortfarande har feber och fruktansvärt ont i kroppen, har tagit bilen till och från dagis och till och från affären. Latmask är jag, imorgon blir det långpromenad och sallad !
2010-03-25 ? 09:26:01

bra start på dagen

Blev väckt klockan 05.20 imorse av ett en liten varm goding kom och kröp ner jämte mig. Efter en stunds mys så bestämde vi oss för att gå upp och kolla barnprogram och där anslöt sig den andra lilla godingen. I över en timme kollade vi på tv innan jag fick kramp i mina armar och gick upp och gjorde frukost. Te, mackor och youghurt stod på menyn idag :)
Innan vi åkte till dagis så hann vi med att dansa, måla och klä på oss, måste säga att det var en helt underbar morgon, inget gnäll, inget gråt och bara glada miner :) Fick tillochmed välja nya kläder till J, vilket annars är omöjligt då hon ska ha de kläder hon vill oavsett om de är smutsiga eller matchar.

Nu sitter jag här i soffan och ska dricka en kopp kaffe och ta en alvedon mot febern.
2010-03-24 ? 21:27:51

ballad of the dead.

Tänkte lätta på mitt hjärta lite.. Eftersom jag vet att personen jag skriver om inte läser min blogg så kan jag äntligen skriva vad jag känner.
Klistrar in en text från min bilddagbok som jag skrev i september 2009. Denna text skrevs när jag fortfarande trodde att allt som hänt var till det positiva. Det var då jag trodde att denna person enbart gjort mig en enda stor tjäst i 3 år. Då hade jag fortfarande inte insett vad dessa tre år gjort mot mig och mitt inre. Då visste jag inte att det var detta som gjort att jag fram tills idag helt och hållet saknat självförtroende och tillit för andra människor. Det var då jag trodde att den personen jag var då var den riktiga Josefina.
Nu vet jag efter många månader av "återuppbyggande", många långa samtal och många tårar senare att allt bara var ett sätt för dig att bryta ner mig till små små bitar, tills det inte fanns någon annan verklighet än den verklighet du levde i. Jag vet självklart inte om detta var medvetet då jag inte är någon psykolog, men även om det var omedvetet så tog jag stor skada av det.
Jag gjorde mycket som bröt mot mina principer under denna tid, jag hade bråk med min familj dagligen för din skull, jag kämpade mig blodig för dig, jag försvarade dig mot allt och alla. Nästintill all min vakna tid gick åt till denna kamp för oss. Jag trodde att det skulle vara vi för alltid och därför värt att kämpa för, inte trodde jag att verkligheten skulle komma ikapp mig och tala om för mig att det jag gjorde var fel ? Nej, min flykt ifrån den varande i 3 år tills jag tillslut inte orkade mer. Mina krafter hade tagit slut då mitt psykiska plågats hårt av J:s död. Den dagen jag avslutade det som var du & jag var bland de bästa och sämsta dagar i mitt liv. Det bästa för att utan den dagen hade jag aldrig varit där jag är idag och den sämsta för att jag då var tvungen att hantera allt jag sprungit ifrån.
Det finns så mycket mer jag skulle vilja skriva som jag inte gör med respekt till mina nära och kära. Vill bara avsluta med att önska denna person all lycka i framtiden och hoppas att livet blir långt och härligt. Jag vill även tacka denna personen för allt bra den gjort mot mig, för trots allt så hade vi bra stunder vi med. Om du mot förmodan läser detta så vill jag inte att du tar detta som ett påhopp från min sida, utan snarare som mitt sätt att tackla det som hänt.

(Texten under är som sagt från min bilddagbok, skriven i höstas)

Du tog mitt hjärta med storm, den där höstdagen i september för 3 år sedan. Jag var det lilla naiva yrvädret som inte visste något alls om din då så mörka verklighet. Allt eftersom månaderna gick förändrades jag, jag hade lärt mig att det inte alltid går att lita på människor som står en nära, det gjorde mig oerhört stark. Det gjorde också att jag inte alltid hade förnuftet i behåll, det överlämnade jag till dig. Du tog ju så bra hand om mig.. Jag utvecklade en kärlek och vänskap till dig som var så stark att inga hinder eller motgångar kunde få fjärilarna i min mage att sluta flyga. Månaderna gick och minnerna blev fler, tiderna förändrades och så även du & jag. Jag var inte längre den lilla naiva Josefina, Du var inte längre den du varit förut. Vi var bästa kompisar, lika som bär med samtidigt så olika. Du har lärt mig skratta, du har lärt mig le när allting är svårt. Du lärde mig gå när jag var svag och du lärde mig älska, som om det inte fanns någon morgondag. Du lärde mig att livet är ingenting man kan ta förgivet, livet måste man vårda och älska, precis som en blomma, för att växa.

Att framtiden sedan inte var så ljus och att du inte längre finns där vid min sida är tråkigt. Men jag antar att livet har någon som är menad för varje person, kanske var vi bara menade för att hjälpa varanda ur svackan för att sedan gå skilda vägar ?

2010-03-24 ? 11:13:08

Huvudvärk

Har huvudvärk som får hela huvudet att bulta så nu ska jag ta en kopp kaffe och en alvedon och försöka vila. Försov mig i morse så det blev stressigt innan avfärd till dagis.
Så länge får ni njuta av det fina vårvädret, bättre uppdatering ikväll !
2010-03-23 ? 21:18:07

ny kategori.


Dagens hiss blir att jag hunnit med så mycket idag, jag har tvättat, bytt lakan, strykt, gått en powerwalk och haft tjejerna :) Med andra ord : det luktar gott, garderoben är full med nytvättad och nystruken tvätt, jag har fått motion och tjejerna fick en god kvällsmat.


Dagens diss går till mitt tålamod som idag sviktade vid ett bitangrepp från yngsta fröken. Dock var det befogat då man inte under några omständigheter får bitas ! Nu i efterhand så kan jag förstå att hon bet mig, jag hade också bitit någon om jag velat sova och den talade om för mig att jag var tvungen att vara vaken i 2 timmar till.
2010-03-23 ? 14:22:32

Frågor & Svar

Tänkte svara på de vanligaste frågorna jag får.

Hur mycket jobbar jag : Jag är anställd på 25 h i veckan, men oftast blir det mer

Vad får jag i lön : Jag har fast månadslön men får extra om jag jobbar mer än mina bestämda timmar.

Vad ingår i min lön : Allt förutom maten jag äter när jag inte har barnen.

Kör jag bil i jobbet : Jag kör mammans bil när jag har tillgång till den, givetvis har jag tillgång till bilen när mamman inte behöver den om jag ska åka och handla och så.

Bor jag själv eller med familjen : Jag bor i en egen del av huset, bilder på hur jag bor har jag lagt ut. Jag har egen ingång och därför är alla rum jag visat bild på endast mina. Ska man jämföra mitt boende med en lägenhet så blir det nog en stor 3:a.

Hur ser en arbetsdag ut : Mina arbetsdagar ser alla olika ut beroende på vecka osv. Men jag har städ 2 dagar i veckan, strykning varje måndag, hämtning minst 2 dagar på dagis , lämning minst 1 morgon och så har jag molly alla dagar. Minst 2 kvällar i veckan har jag barnen då jag lagar mat och nattar dem.

Bor familjen stort : Ja, det gör de.

Vad jobbar M & H med : M är börsmäklare och H pluggar psykologi på dubbelfart.

Trivs du : Jag trivs oförskämt bra !

Är M & H snälla : De är helt underbara, Finns inte ett ont ord att säga om dem :)

Hur är barnen : I är lugn och eftertänksam medans J är impulsiv och sprudlande. Båda lika härliga på sina egna sätt. De älskar att leka prinsessor och att mysa i soffan framför en film.

Varför lägger du inte ut bilder på familjen och varför skriver du inte deras namn : För att respetera deras privatliv.

Nu kommer jag inte ihåg fler frågor, men har ni fler så är det bara att ställa dem i kommentarsfältet :)

2010-03-23 ? 09:19:53

Upp & Ner

Fick en tråkig nyhet inatt så är ganska låg just nu..
Under tiden kan jag ju säga att jag inte kommer åka med mamma hem på söndag utan måste jobba på måndag så jag tar en buss hem på tisdagen istället. Den bra nyheten är dock att jag stannar i Småland till tisdagen därpå.
2010-03-22 ? 20:05:35

LCHF

Inspirerades av matbloggen på Bloggfamiljen och lagade dagens kvällsmat enligt LCHF ( Low Carb High Fat ). Känns kul att testa och se om det är gott även fast man inte äter kolhydrater.
Lagade helstekt kycklingfilé med avocado, det var supergott :)
Men någon vana blir det nog inte, vill kunna äta pasta och bröd när jag vill !

Dagen har spenderats i stan med Hannah, fika i Gamla stan och promenad till söder :) Fick även veta en superkul sak av Hannah så nu går jag runt på lyckomoln här hemma ;P
2010-03-22 ? 11:48:26

Borta bra - men hemma bäst

Jaha, då var en mys-helg i Sandviken avklarad. Resan dit var lite svår till en början med buss, tunnelbana, pendeltåg och upptåget helt själv  för att sedan bli uppmött av Caro i uppsala. Där började det bra då hon hade med sig kaffe och kanelbulle och sedan fortsatte hela resan superbra, ända tills i söndags då hon och anna hoppade av i uppsala och jag fick åka själv hem mot Djursholm. Hatar verkligen att byta tåg och grejer när man är helt själv, har inga problem att åka själv inom Stockholm och ut till Djursholm, men när man ska uppåt och inte har någon aning om vart allt ligger eller vart tågen åker ifrån kan det var knepigt. Men jag klarade det och kom hem hel och ren vid ca 6 igår. Har nog aldrig känt mig så nöjd som när jag fick sjunka ner i min soffa framför tv:n med mysbyxor och min nya tjocktröja jag köpte i helgen. Älskar att vara hemma !

Pratade med syster Emma igår när jag gick från bussen och sa det som slagit mig så många gånger : Andra blir frälsta, hoppar fallskärm eller träffar sin själsfrände för att hitta sitt rätta jag. Jag flyttar till Stockholm och har nog aldrig mått så här bra, känt mig såhär självständig eller varit så nöjd med min tillvaro. Självklart älskar jag min familj och mina vänner i småland, men det var detta jag behövde för att bli den riktiga Jossan igen. Den stora frågan är nu om min förälskelse till Stockholm någonsin kommer släppa ? Den som lever får se..

En härlig gammal bild från 2004 :)

2010-03-18 ? 21:00:24

det börjar med ilska och slutar med varmt hjärta.

Idag hade jag tjejerna från klockan 17. Vi började mysigt med lek och äppelätande men det spårade ganska snabbt då en viss fröken börjar balla ur redan 17.40 då hon gick in i  jag-är-supertrött-men-vägrar-erkänna-det-fasen. För er som inte är införstådda med denna fas så ska jag förklara att den går ut på att skrika så högt man kan samtidigt som man gråter för att tex. hunden sover på golvet och inte på bordet eller något annat superhemskt.
Detta ska självklart kombineras med Aj och Dumma dig när man för femtielfte gången påpekar att jag inte förstår vad hon vill när hon gråter. Slutfasen kommer när det pågått en stund, helst över en timme så att man verkligen retat gallfeber på både syster och barnflicka, med att man skriker/gråter så man spyr. För att sedan kasta sig, utmattad i armarna på sin barnflicka som bara vill ha tyst på skriket.
Just under denna fas som jag upplevde i över 2 timmar ikväll så ville jag bara ta på mig jackan och sätta mig på första bästa tåg till lappland. Var beredd på att ringa föräldrarna och säga upp mig, flytta till kloster eller något annat drastiskt. Självklart gjorde jag inte detta utan härdade ut, torkade upp spyan, tog med barnet till soffan, satte på rapunzel och lät barnen ligga på varsin arm.
Efter en stund hade jag 2 nöjda barn som låg i pyjamas med tänderna borstade i sina respektive sängar. Skönt tänkte jag, egentid !
Yeah, sure, yngsta fröken var ju BARA uppe 10 gånger innan hon låg kvar i sängen, jag var nära på att kasta ut mig själv genom fönstret när jag helt plötsligt insåg att de båda låg och sov. Jag gick in och pussade deras pannor för att sedan gå ut och gråta en stund. Hur kunde jag vara så arg på två så söta och goa barn ?!
2010-03-18 ? 11:28:39

Ny kategori, nytt inlägg :)

Tänkte visa lite av vad jag shoppat här i Stockholm hittils :) Kanske inte är superintressant för vissa och kanske är superkul för andra. Men min blogg: mina intressen !


Kjol från Monki, superfin tajt sak med dragkedjor som ska sitta under brösten.


Väska från Gina Tricot, behövde en väska som var lite mindre och då hittade jag denna superbilligt. Ett plus för att den inte är svart eller brun som mina andra väskor.

Nu ska jag åka in till Mörby för att titta lite inför min & Carros sandvikenresa imorgon :)
2010-03-17 ? 19:56:02

A.B

Yes, nu har jag officiellt gått med i A.B ( Anonyma Broccolister ). Detta gjordes på Lidl ikväll vid hyllan med varma-koppen, då erkände jag högt och tydligt : Hej, jag heter Josefina och jag är beroende av Broccoli. Handen på hjärtat och hela det där tjafset och jag hörde ett högljutt snyftande av en liten bebis några kundvagnar bort (kanske berodde det på att han gråtit sedan jag kom in i affären ?). Det var nästan som att vara med om en födsel, livets undeverk, jag skulle bli helad ! No more broccoli !
Eller nja, iallafall en stund. Precis innan jag skulle gå till kassan så hoppade en varma-koppen med broccolismak ner i min kundvagn, konstigt tänkte jag, men köpte den ändå. Ni tänker att jag blivit helt totalt galen när ni nu får veta att min kvällsmat består av 2 påsar varma-koppen (med broccolismak) och en massa kokt broccoli med smör och salt på.
Som jag sa : jag har erkänt !
2010-03-17 ? 11:11:30

onsdag

Sitter och äter frukost när jag inser hur tomt mitt kylskåp är: Ingen fil/yoghurt, inget flytande smör, inget pålägg, pyttelite frukt, ingen juice och inget kaffe. Dags att handla kanske ?
Imorgon bär det därför av till affären då jag idag ska ägna dagen åt att stryka min egen tvätt, tvätta, gå ut och gå med molly, hämta barnen på dagis och däremellan hinna äta någon gång.

Slänger därför upp en bild på lilla Molly i brist på annat att skriva.

2010-03-16 ? 19:44:45

Ny bild.Tagen idag för att visa att jag har fallit för Emma med C:s tjat :P  (jag har börjat med mittbena.)
2010-03-16 ? 17:30:24

dålig karaktär.

Idag efter att ha lämnat flickorna på dagis så tog jag en vals med snabeldraken både uppe och här hos mig. Ännu en gång så städade jag till Marie Fredriksson, (har en svag förhoppning om att hon ska hålla en livekonsert från sin balkong för mig när jag städar. Årets mål kanske ?) för att sedan gå över till Nirvana. Bra kontraster, det gillar jag !
När klockan närmade sig halv 12 och jag städat klart så började jag göra mig iordning för att åka in mot stan för att ta bort gele'n från mina naglar. Detta gjorde jag samtidigt som jag lagade lunch. Dock blev det en sporadisk lunch ( kokt broccoli & stekt ägg) och ett finare yttre, för ovanligheten skull så tog jag mitt utseende före min magstatus.
Vid strax efter 1 satt jag på bussen på väg till mörby, hamnade i gröna vågen, alla tunnelbanor hann jag med på ditvägen. Vid 2 var jag på plats på nagelsalongen på rådmansgatan, där jag tappade all min karaktär.
Jag som skulle ta bort naglarna hittar mig själv efter en stund i stolen för påfyllning, tröstar mig dock med att det bara kostade 100 kronor och att jag faktiskt ska ta bort dom nästa gång. (?!)

Nu har jag smällt i mig ett äpple med massa socker och kanel för att orka med att ha tjejerna ikväll. (Lovade mig själv att sluta med socker....) Jag har så bra karaktär.....
2010-03-15 ? 21:43:03

det rör hjärtat

Hade sm i skjortstrykning med mig själv idag, efter 7 skjortor så insåg jag att jag vunnit. Att vara ensam vinnare med 2 tävlande i tävlingen är inte fy skam, med andra ord: 1-0 till Jossan och en storförlust för skjortorna.
(Har bestämt att jag ska köpa en strykfri skjorta till M som en pik för mitt eviga måndagsstrykande :P)

Lagade korvstroganoff till mig själv ikväll, direkt från huvudet, med andra ord så improviserade jag och det blev en vinnare det med. Nu sitter jag här, med en paltkoma som gör att jag får en sengångare att verka pigg och med hybris som inte ens blondinbella kan uppnå när hon är på första sidan av moderat-tidningen.

Lägger in en bild som får hjärtat att slå extra hårt, som beskriver min underbara vardag väldigt bra.

2010-03-15 ? 17:36:57

älska GRÖNsaker.

Efter en fika i gamla stan med hannah och en lunch bestående av broccoli, avocado och mammas hembakta bröd så känner jag mig manad att skriva om vad som hänt sen i onsdags. (Som jag skrev innan så har jessica varit på besök, därav bloggtorkan.)
I onsdags hämtade jag tjejerna och hade dem till halv 6 och åkte sedan in till stan för att träffa Hannah och Jessica. Vi tog en fika och sedan åkte jag och Jess hem till mig, på kvällen blev det tidig sänggång efter mys i soffan med ett glas vin och frukt :)
Torsdagen började med att Molly spytt/bajsat ner heeeeela vardagsrummet, så det var bara att ta i med hårdhanskarna och sanera hela mitt våningsplan. Efter detta missöde så åt vi frukost och bagav oss sedan in mot stan för shopping :) För min del blev det en vårjacka från h&m, en sjal och heminredning från Lagerhaus.
På kvällen hade vi ost, kex, frukt och saftkväll, det behövdes med en massa tjejsnack och somna i soffan :)
Natten mellan torsdagen och fredagen ska jag nog inte nämna med mer ord än : Katastrof !
Fredagen spenderade vi med promenad, mys med molly, städ, god mat, hårfärgning och tvätt. Vid 3 hämtade vi tjejerna på dagis och hade dem till 6. Den sista timmen fick tjejerna göra det dom älskar: välja kläder vi skulle ha på oss. Det blev fixande och dans till Abba, tjejernas favoriter !
Vid 7 begav vi oss mot söder och på tunnelbanan mötte vi upp supergoa Susanna, väl framme så handlade vi och sen gick vi till Hannah och lagade mat och drack vin. Vid 11 tiden bestämde vi oss för att gå ut och så gjorde vi med. Det blev en blandad kväll med en massa detaljer som inte behöver avslöjas ;P
Lördagen gick i bakisens tecken, vi gjorde inte annat än mådde dåligt och satt och fikade med Hannah hela dagen. På kvällen ryckte vi upp oss och hoppade i Jacuzzin, där satt vi och pratade om livet, åt godis och skrattade.
Söndag = Shopping !
Idag har jag lämnat av Jessica på centralstationen och sedan tagit en fika med hannah, nu blir det strykning !

Uppdatering med bilder ikväll :)
2010-03-09 ? 22:05:18

ordning & reda.

Hade tjejerna mellan halv 6 och 9 idag. Det var två trötta tjejer som kom hem från simskolan och bönade och bad om pannkakor. Sagt och gjort, pannkakor it was ! De blev supergoda och tillochmed jag hann avnjuta en pannkaka i damernas sällskap ( brukar inte hinna det då de gör allt annat än att sitta stilla när de äter). Efter pannkakorna så satte tjejerna igång med att måla teckningar och jag, sorteringsberoende som jag är, satte igång och rensade. "Målar lådan" som är en f.d tv-bänk som, vars lådor är fullbelamrade med allt från penslar till målarböcker, har stört mig under hela min tid här på att den inte har kunnat stängas. Efter ca 45 minuters sorterande och organiserande och urtorkande så såg det ut som om det aldrig varit något annat än ordning i lådan. J utbrast : hurra, nu kan vi köpa mer tuschpennor för nu kan man stänga lådan igen !
Att lådan var rensad skänkte mig ny energi så nattningen gick i ett huj och denna kväll var det inte ett enda barn som var uppe efter att jag första gången sagt god natt, vi ses imorgon och pussat dem i pannan.
Nu ska jag sova, det är jag förtjänt av :)
2010-03-09 ? 16:46:16

finbesök i storstaden :)

Efter 2 timmars samtal så bestämdes det : imorgon klockan 18.00 anländer Jessicas med buss :)
Nu är jag suuuuuperglad, besök från smååååååland :D
2010-03-08 ? 21:02:31

andra bullar

Lyckans medvind blåste på mig när jag klädde på mig och tog med mig molly och vagnen för att hämta tjejerna på dagis. Molly deklarerade redan innan vi började gå att hon helt och hållet tappat hörapparaterna så hon skulle inte vara kontaktbar under hela promenaden genom att springa rakt ut i gatan trots att jag skrikit, visslat och hojtat : stanna !
Med en dålig start kom vi iväg och jag försökte verkligen hitta medvinden igen, den httade jag dock på dagis där två föredetta rosaklädda tjejer ( numera bruna av leran ) kom springandes emot mig med glada leenden och en hel del pussar och kramar. Eftersom tjejerna redan var påklädda så var det bara för mig att sätta dem i vagnen och börja traska hemmåt och slippa klä-på-sig konflikten. Det sägs ju att man ska välja sina strider och jag tog därför mod till mig och föreslog att tjejerna kanske skulle ta och gå en bit. Detta togs emot med frågan: får vi springa då ?
Ingen var gladare än jag när jag inte bara hade en döv hund att hålla koll på, utan nu även 2 barn som betedde sig som om de varit fotbollshuliganer i ett tidigare liv. Men, organiserat kaos verkar ändå vara min biff och vi tog oss säkert hem.
Väl hemma så ska jag bara springa ut med soppåsen och när jag kommer tillbaks så möts jag av nerkissade kläder på hallgolvet och ett skrikande naket barn en bit bort. Det var bara att gilla läget, tvättmaskinen fick gå varm och efter ett bad och nya kläder så var friden funnen för en stund. Vi bestämde oss tillslut, efter en massiv fruktsallad, för att baka sockerkaka med citronsmak. I tyckte det var superkul och skötte sig exemplariskt medans J testade gränserna efter redan 5 minuters bakning. Tröttheten hade hoppat upp och slagit henne hårt så kvällen fortsatte med gråt och tandgnislan och jag fick agera snuttefilt samtidigt som jag försökte skära upp kakan, städa, fixa pyjamasar och tvätta.
Behöver jag säga att jag ska sova nu ?
2010-03-08 ? 14:29:14

heldag med flickorna.

Idag har vi måndag igen, har insett att jag börjar bli gammal då jag fortfarande inte har återhämtat mig från i lördags. Var som en zombie klockan 7 i morse när jag hade 2 superpigga tjejer som hoppade i sängen och skrek barnprogram. Det var bara att bita i det sura äpplet, klä på sig och gå upp. Fick som vanligt medverka i leken : mamma, pappa och barn. Jag är enligt barnen den ständiga pappan i leken, vilket ger mig en stund att bara ligga och slappa och låtsasläsa bok medans de far runt. Efter en stunds lekande och stojjande så var det dags att äta frukost, det är tydligen det enda målet på dagen då yngsta fröken behagar sitta stilla på stolen tills iallafall halva mackan är klar för att sedan springa runt och göra "nödvändiga saker" som tex. prinsessdansa, sjunga abba eller bara springa ett varv i huset.
Idag hade jag varken tid eller ork att vara konsekvent så jag lät henne hållas med vetskapen om att iallafall en halv macka låg och simmade i magen.
Efter frukost var det bara att klä på sig, borsta bort karius & baktus och sedan ta på ytterkläderna för att gå till dagis. Det lät ganska enkelt i mina öron, jag började plocka fram deras ytterkläder och lägga dem i högar så de lite snabbt och enkelt skulle kunna ta på sig dem så vi kunde gå mot dagis i tid. Detta tyckte inte J, inom 5 sekunder hade det lugna och fridfulla hemmet förvandlats till något taget ut sos- familj. Pedagogisk som jag är så försökte jag förklara för henne att termobyxerna aldrig har hoppat på av sig själva utan att man måste ta på dem, men det var fel på allt. Vantarna var för varma, byxorna satt för hårt, fel mössa, för varm, ja allt var fel. Tillslut tog mitt tålamod slut och jag slutade lyssna och slutade försöka och ignorerade henne, okej, det lät bra, men det var inte så jag gjorde utan jag höjde rösten och sen var det som att x2000 hade flyttat in i hennes kropp. I rekordfart var hon påklädd, satt i vagnen och log.
På grund av bristen av morgonkaffe denna morgon så blev färden till dagis smått kaotisk med två barn i en supertung tvillingvagn, en filt som hela tiden fastnade under hjulet och en hund som tappat öronen. Behöver jag säga att jag var lättad när jag lämnat barnen på dagis och kommit hem och under färden hem fått ett leende av en gammal gubbe som sa : Ni är bra ni dagens ungdom !
2010-03-06 ? 11:13:21

Supermodellen Molly

Hade en lugn fredag igår tillsammans med I & J med prinsesstårta och high school musical innan de snällt gick och la sig. Efter att bara ha behövt stoppa tillbaks dem en gång i sina sängar så sov de som de små prinsessor de är :)
(Kan ju tillägga att jag inom en timme hade somnat i soffan framför en film :P)

Idag gick jag upp vid strax efter 8, åt frukost och myste lite innan jag tog ut Molly på en långpromenad i det härliga vår/vinter-vädret.
Här skiner solen men det är ändå minusgrader så det var en perfekt dag för att inviga mina ny Tretorn-stövlar med foder i. Det blev en succé ! Efter en timmes promenad på snöiga vinterstigar runt strandpromenaden så var jag fortfarande varm och torr om fötterna :)


Det är så fint på Djursholm nu på vintern, tänk hur fint det kommer vara i sommar ?

Lovade lite bilder i senaste inlägget så jag frågade min proffs-modell till rumskamrat om hon kunde ställa upp på lite bilder till bloggen, och tänka sig, det kunde hon :)Får jag presentera : Molly :)
2010-03-05 ? 14:21:34

rik man eller barnflicka.

Har efter 4 timmars städning idag bestämt mig för att jag ska gifta mig rikt eller skaffa barnflicka när jag själv har familj. Trots att Nirvana spelades högt ur högtalarna så kom inte städlusten, snarare olusten. Fick dock ett litet avbrott i städandet när mamma ringde :) Efter det grät jag en stund och sedan var det dags för städning igen.
När hela huset var skinande rent ( är en pedantstädare när det gäller att städa åt någon annan ) så satte jag in moppen, dammsugaren, rengörinsmedlen, trasorna och putsduken i städskåpet med ett F*ck you, vi ses nästa vecka! 1-0 till städredskapen med andra ord.
Nu hade jag tänkt kasta in en maskin tvätt innan jag ska ställa mig och stryka skjortor för att sedan hoppa in i duschen. Efter 3 ska jag få låna H:s monsterbil för att åka och handla, det blir fredagsmys och veckohandling minsann ! Ikväll ska jag ha tjejerna och då ska vi ha kalas för hunden Molly som fyller 5 år idag och sen blir det nog en film och om jag känner tjejerna rätt så har de somnat i soffan vid klockan halv 9 :)

Uppdaterar nog mer ikväll med lite bilder =)
2010-03-04 ? 21:17:49

Torsdag med mycket sömn.

Efter att ha sovit nästintill hela dagen ( vad hände med äta 6 ggr per dag och motionera 1 h ?! ) så vaknade jag upp av att kusin Hanna ringde :) Blir så glad när folk ringer hemmifrån, tycker fler borde göra det ! Mer telefonsamtal åt Josefina !
Iallafall så var jag ledig tills klockan 18 idag då jag tog hand om tjejerna eftersom M & H skulle ut och äta middag :) Vi lekte kurragömma, under hökens vingar och åt pasta carbonara innan det var dags att krypa till sängs. Trots högljudda protester och tjat om att de ville vara uppe för att de var inte aaaaalls trötta ( ögonen gick i kors och huvudet hängde ) så gick tandborstning och toalettbesök ganska snabbt. I behövde jag bara bär tillbaks till sängen 2 ggr medans J blev omstoppad säkert 100 gånger ( den unga flickan vet minsan hur man retar gallfeber på Jossan ). Men i sann supernanny-anda så sa jag bara godnatt och kramades de första 2 gångerna medans jag bara bar tillbaks och stoppade om de andra. Det är enligt henne förbjudet att prata med barnen när de varit uppe flera gånger eftersom att det är uppmärksamhet de vill ha och det får de genom att man pratar och gosar med dem. Bestämd, rättvis men kärleksfull ska man vara !

Iallafall så sov de båda som små grisar när klockan var 20.15 och nu är det bara jag vaken, Molly däckade på mattan strax efter att barnen hade somnat in. Nu väntar jag uppe tills M & H kommer hem och sedan blir det även min tur att sova :)

Ha det bra alla mina fina bloggläsare & glöm inte : Ni är värdefulla, alla på sitt eget sätt !
2010-03-04 ? 10:28:22

Lyckotårar och kändis-spoting.

Hann inte skriva mer igår då jag hade tjejerna till 5 och sedan gick ner och däckade i soffan av trötthet. Jag lovar, hade jag fått ett samtal hemifrån igår så hade jag med all säkerhet börjat storgråta. Det är inte lätt att vara sjuk här i Stockholm, många många mil från mammas omsorg, haha ! Men idag är jag lite piggare, efter väldigt många timmars sömn, och känner inte för att gråta längre utan känner nu ett sug efter godis. Som tur väl är så snöar det här och då är man inte så sugen på att gå en kvart för att komma till affären. Hör mammas ord i huvudet : - spara dina pengar josefina.
Yes, det är vad jag tänker göra, har fått alla möjliga konstiga idéer om att jag ska börja skriva veckomatsedel och åka och veckohandla. Varje söndag ska jag veckohandla, ingen annan dag såvida det inte fattas något extremt viktigt. Vi får se hur länge det löftet håller i sig med tanke på mitt enorma sug efter choklad och andra onödigheter :P

Igår hade jag faktiskt ett par ganska roliga ögonblick, trots sjukdom, för det första så hade barnen bestämt sig för att vi bara fick prata engelska med varandra, vilket är ganska svårt med en 4 och en 5åring. Men men, sagt och gjort, vi lekte mamma, pappa & barn. J var storasyster, I var mamma, Jag fick vara pappa och dockan fick vara barn. Jag pratade inte så mycket utan lyssnade mest på deras svengelska blandat med hitta-på-språket, tänkte dra några utdrag ur leken:
- Now gar we på prom-menad.
- Im fyller år todag
- Take bort the duke

Ni förstår att 2 timmar av detta framkallade en del skratt, men glädjen var ändå att få gå ner och lägga sig, själv i sin egen soffa och höra två flickor skrika i trappan : I love you Josefina !

Fick även ett paket på posten igår, från mamma & pappa.

När I kom ner med paketen utbrast hon : Barnflickan, du har fått paket ifrån Småland !
Jag öppnade paketet med henne jämte, hoppandes jämfota och satte mig ner på golvet när jag öppnat.
- Det är ett par stövlar ! Säger hon
- Jaa, säger jag och börjar gråta
- Gråt inte, vi kan skotta bort lite snö och smälta det så kan du testa dom om du vill. ( Hon klappar mig på huvudet och kramar mig )


Tänkte avsluta inlägget med lite kändis-skryt.

Ser ni det röda huset ? Där bor nämligen Marie Fredriksson :)
2010-03-03 ? 14:02:15

sjukstuga och snorvalp.

Igårkväll hade jag tjejerna till halv 7 när M kom hem, vi lagade mat, läste sagor,målade naglarna och bara myste. Efter det var det raka vägen ner i soffan för min del, mådde inte bra alls, hade börjat tappa rösten igen och kännde mig febrig :/ Efter en varma-koppen, en macka och godnattkramar från I & J så gick jag och la mig fullt påklädd med elementen på max. 
Sov till halv 9 idag då jag gick upp för att säga hejdå till tjejerna innan de skulle till dagis, molly blev gladast av alla och höll på att kissa ner sig av glädje trots att det inte var många timmar sen vi sågs sist. Hon följer efter mig som en liten svans och jag får knappt gå på toa själv längre :P Det var ett mirakel att hon klarade att sova utan mig inatt, haha.
När flickorna och H hade åkt så ringde jag sjukvårdsupplysningen för att sedan ringa till vårdcentralen här på Djursholm. De förklarade för mig att jag var tvungen att skynda dit för att hinna under deras "drop-in", sagt och gjort, jag gick dit på ca 20 min. Där var de supersnabba & effektiva ( & dyra ?! )och efter ca en timme var jag ute på gatan igen, med förmaningen om att gå hem, vila, inte prata och inte vara ute i kylan. Har tydligen fått någon form av vajsing på stämbanden iom att jag tappade rösten förra veckan. Så nu blir det lugn och smärtstillande för halsen.
Smsade precis H och hon skulle plocka upp barnen på dagis och skjutsa hem dem hit och så ska jag ha dem mellan 15 och 17.  Känns underbart att man bor i en familj som verkligen bryr sig och är snälla även fast jag är deras "anställd" :)
Men nu är det dags för soffan igen, molly springer runt och bär på mina snorpapper jag lämnar överallt, kanske inte det fräschaste..
Skriver mer ikväll om jag hinner !
Puss !
2010-03-02 ? 14:55:44

tisdag.

Idag började jag morgonen med att dammsuga hela huset inklusive min del. När jag var klar ( efter ca 1,5 timme ) så åt jag en välbehövlig frukost. Efter lite samtal och allmänt fix så tog jag ut molly på en långpromenad i det kalla vädret. Djursholm är riktigt fint, särskilt längst strandpromenaden !
När jag hade tinat upp så lagade jag nudlar till lunch och sov en sväng :) I eftermiddag blir det hämta tjejerna på dagis och ha dem tills M kommer hem. Det blir nog mysigt ; pannkakor och måla naglarna står på schemat !

Smsade precis med hannah & vi bestämde att vi skulle umgås på lördag, dricka vin och ha tjejsnack :) Ska bli såååå kul att ses igen då vi inte gjort det sen i somras !

Nu ska jag åka till dagis.
Puss !
2010-03-01 ? 15:17:50

My crib :)

Här kommer lite bilder på hur jag bor här på djursholm.


Mitt sovrum :)


En del av köket


Gästrummet

Vardagsrummet där jag & molly ligger och myser :)Mitt mysiga badrum :)

2010-03-01 ? 10:24:41

Välkommen tillbaks till nutiden Josefina !

Nu har jag internet igen :) Vet inte vart jag ska börja skriva om... Hade en supertrevlig avskedsfest med släkt + Emma & Annie, hade en supertrevlig fredag med KC, hade en mysig lördag med bilfärd till stockholm och middag med familjen. Söndagen bestod av shopping i form av Kaffebryggare och annat som fattades i min "lägenhet".

Många har frågat hur jag bor och vad jag bor i för familj och vad jag ska göra här. Drar därför en förklaring av mitt liv just nu & i framtiden.
Jag bor på Djursholm med Mamma H som är föredetta elithopprytterska men som just nu pluggar, Pappa M som är börsmäklare, Barnen i & j som går på dagis och blandrashunden Molly.
Här har jag en egen våning med mitt sovrum, gästrum, vardagsrum, toalett & kök. Har egen ingång så att jag bor helt själv här nere :) Att beskriva hur fint jag bor går knappt utan att det låter som jag skryter, men den risken får jag ta. Just nu sitter jag i gästrummet vid skrivbordet och tittar ut genom de massiva fönsterna mot utomhuspoolen. Annars tillbringar jag mest tid i vardagsrummet i soffan framför tv:n.
Vad jag ska göra här ?
Jag ska hämta & lämna på dagis, laga lite mat, stryka skjortor, städa och gå ut med hunden. Vissa helger har jag barnen och vissa kvällar. Jobbar ca 25 timmar i veckan, ibland blir det mer.
Idag har jag tex lämnat barnen på dagis och sedan tog jag ut molly på en promenad, nu ska jag alldeles strax stryka lite skjortor och sedan ska jag ha barnen mellan 17-18.30 :)
Tänkte slänga in lite bilder på hur jag bor sedan med och kanske en bild på lilla molly som just nu ligger vid mina fötter och sover.
Sålänge får ni ha det superbra !
Puss, Jossan.


P.s Igår åkte jag buss + tunnelbana till & från Stockholm HELT själv. Är fortfarande imponerad att jag klarade det :) D.s